top of page

In 1999 kocht ik op een rommelmarkt te Leuven een kinderBijbel om die verhalen eens te leren kennen. Ik werd namelijk vrijzinnig opgevoed en wist zo goed als niks af van God, de Bijbel en Jezus. 

 

Ik was direct 'verkocht'.

Ik dacht bij mezelf, als dit waargebeurd is allemaal, dan is dat de grootste geschiedenis waar ik ooit van gehoord heb. Fantastisch!

 

En al snel zag ik beelden voor m'n geestesoog van een toneelstuk over ,het leven van Jezus Christus.

Ik droomde van een heus theaterstuk van Jezus' leven en realiseerde dat ook effectief, 7 jaren later, in 2006.

Voorafgegaan: in 2004 was ik begonnen met mensen bijeen te brengen rond zo'n stuk. Ik schreef op 2 maanden tijd een script (aan de hand van Franco Zefirelli's 6u durende film en script-boek van 'Jezus Christus').

Bijeenkomsten werden heuse repetities en in 2006 voerden we 2x m'n passiespel op dat ik geregisseerd had en waarin ik de hoofdrol speelde. Een waar passiespel in Wijgmaal! (zie affiche en partituren). 30 Vrijwilligers: acteurs, actrices, belichtings- en kostuummensen en vele andere medewerkers. Een succes!

 

In 2007 herhaalde ik m'n kunststuk, ditmaal met minder sympathisanten en enkel kinderen en jongeren, maar ook mooi en intens.

 

Op deze pagina vind je het script, de partituren, de affiche en enkele foto's (van de opvoering in 2007) terug van die tijd.

 

Jan.

Te downloaden

Voorstelling Jezus-toneel in 2007

J6_Christusproject_2007_Jezus_Petrus.JPG
J5_Christusproject_ 2007_het_kruis_lr.JPG
J7_Christusproject 2007_einde toneel.jpg
bottom of page