top of page

Jan Loenders

Tempelbouwer, graancirkelmaker, wandelaar

Jan Loenders werd geboren in 1976 te Genk maar groeide hoofdzakelijk op in het Leuvense, vanaf z'n 10e.

 

Hij studeerde af in het atheneum van Leuven en nadien voor bioloog (univ) en LO-leerkracht (hogeschool), maar behaalde hierin geen diploma.

Hij deed na z'n studies veel ervaring op in gevarieerde jobs, ondermeer als ober, fabrieksarbeider, interimwerkkracht en model in de academie.

 

Nadien werkte hij 8 jaar (2001-2008) als naschoolse opvangmeester te Wijgmaal in de Leuvense Steinerschool.

Daar leerde hij ook ambachtelijk werken en bouwde er een bakoven (om brood ed in te bakken) en een schuurtje in vakwerk, met klas 3.

 

Ook richtte hij in 2004 De cirkel vzw op te Wijgmaal en deed er ongelofelijk veel activiteiten mee (tem 2013, toen werd de vzw ontbonden): 

lezingen en workshops rond spirituele thema's, graancirkels tekenen (ondermeer met een heuse graancirkel-tekenklas) en maken in de velden (steeds in samenspraak met de boeren!) en ook een grote Europese graancirkelconferentie, zweethutten, spirituele symposia en natuurfestivals, en theaterstukken over het leven van Jezus Christus, .... 

 

En zodoende ontstond stilletjes aan de idee om een Tempel met tempelschool te bouwen en op te richten.

 

In 2009 belandde Jan op straat (in een schapenstal/een zeer leerrijke ervaring!) en werd in 2010 opgenomen voor 1,5 jaar in de psychatrie te Kortenberg.

Hij leerde er zijn huidige vriendin kennen en sindsdien zoek en werk ik verder om m'n grootste droom -de Tempel voor Leuven- te realiseren.

 

Ik publiceerde ondertussen ook nog 2 zelfgemaakte wandel-pocket-gidsen.

 

Foto's, filmpjes, geluidsbestandjes, pdf-en en andere documenten van al deze activiteiten/zaken (zie in menu) vind je op deze website terug ....  

 

Veel plezier ermee!

Jan.

PS En de bedoeling, om ooit de Tempel te kunnen bouwen, is ook dat De cirkel vzw terug in het leven geroepen wordt. Toekomstplannen .... 

Deze website is alvast een goede stap op weg hiernaartoe ....

jan aan de bron.jpeg
bottom of page