top of page

Mijn interesse voor graancirkels werd gewekt in het voorjaar van 2001. Ik geraakte mateloos geïnspireerd en geïntrigeerd door een boek, dat in bezit was van de zoon van mijn ex, en het bevatte prachtige luchtfoto's over het onderwerp.

We vertrokken nog diezelfde zomer naar Engeland, het mekka van de graancirkels.

Het bleek het begin van een lange, gepassioneerde weg, die tot op heden voortduurt. Ik ging boeken lezen, lezingen geven, keerde jaarlijks terug naar Engeland, maar ook naar Nederland en België, voor het bezoeken van graancirkels. Daarnaast nodigde ik experts uit om lezingen te geven, organiseerde ik graancirkelsymposia en tekenworkshops en verrichte ik zelf veel onderzoek.

In 2003 kwam ik dan op de 'crop circle camping' in Engeland in contact met 'makers' van graancirkels. Jawel, mensen en geen aliens! Enkele stoere gasten in legeruniform, een grote, groen geschilderde legerbus en een pentekening van de graancirkel die ze zouden gaan maken, toonden mij stilletjesaan de weg naar het zelf maken van graancirkels.

Ik ging toen echter niet in op hun voorstel om met hen mee te doen die nacht, maar bedacht wel om er zelf aan te beginnen in België. Met één duidelijke voorwaarde: ik zou het in samenspraak met de boeren doen (en bijkomend: liefst overdag!).

In 2004 ben ik graancirkels beginnen te maken en ik ben er sindsdien niet meer mee gestopt. Negentien jaren dus, en ondertussen heb ik heel wat ervaring.

Ik ga aan de slag met een metalen pin (ongeveer anderhalve meter lang), wat planken om tarwe en gerst plat te leggen, ronde houten palen voor maïs en houten paaltjes van zo'n 80 cm lang voor gras, en ten slotte een lange meter en touw! Ook grascirkels komen aan bod, het gras wordt afgemaaid met een bosmaaier of grasmachine.

Veel plezier met de luchtfoto's van de negen graancirkels. Ze werden genomen per drone, helikopter, sportvliegtuig, luchtballon, camerakraan, brandweerladder en deltavlieger. Ook kan je de ontstaans- en werkingsverhalen rond de graancirkels lezen.

Ook drie labyrinten, die je kan lopen ter bezinning, komen aan bod.

Voor boekingen en bestellingen bel: +32 484 41 80 21.

Download een pdf met een voorstelling van mijn graancirkels.

videosgraancirkel

Graancirkels

Graancirkels

Graancirkels
Video zoeken...
VTM_GRAANCIRKEL_0

VTM_GRAANCIRKEL_0

01:44
Video afspelen
Graancirkel Kessel-Lo 2006 in 1000 Zonnen en Garnalen

Graancirkel Kessel-Lo 2006 in 1000 Zonnen en Garnalen

03:44
Video afspelen
Filmpje Bierbeek 2018 compilatie

Filmpje Bierbeek 2018 compilatie

00:57
Video afspelen
Graancirkel Halle, Witse

Graancirkel Halle, Witse

02:26
Video afspelen
fotosgraancirkel

Foto's graancirkels

graancirkels maken

Een graancirkel maken

Over het proces zie ook de video bovenaan over de graancirkel in Kessel-Lo (2006).

Wikke1_edited.jpg
Wikke05_edited.jpg
Wikke015_edited.jpg
Wikke03_edited.jpg
Wikke06_edited.jpg
Wikke09_edited.jpg
Wikke013_edited.jpg
Wikke021_edited.jpg